Voor degenen onder ons die zich onder de gordel scheren, kan het schaamhaar problemen veroorzaken als je langere tijd aan het wandelen bent. Helaas is het zo dat hoe meer je grove, gekrulde haren verwijdert (zoals schaamhaar), hoe groter de kans is dat je een ingegroeide haardos krijgt, die pijnlijk, rood, jeukerig en gezwollen kan zijn. Daarom deze tips speciaal voor wandelaars

Hoewel ingegroeide schaamharen vanzelf genezen, kunnen ze geïnfecteerd raken als je het gebied niet schoon houdt, iets wat helaas vaak voorkomt tijdens langere wandeltochten zoals tijdens de Camino de Santiago. Het beste is dus om in de eerste plaats te voorkomen dat je ingegroeide schaamharen krijgt.

We raden je aan om je bikinilijn niet te scheren of te harsen voor een paar dagen of zelfs een week voordat je op pad gaat voor bijvoorbeeld een wandeling op de Tour du Mont Blanc route, zodat je schaamhaar door de huid kan groeien voordat het voor langere tijd vast komt te zitten in minder-dan-ideale omstandigheden. Dit kan je helpen de pijn en het ongemak van ingegroeide schaamharen te voorkomen en je kansen op een gevaarlijke infectie verkleinen.

Hoewel je misschien gewend bent om je regelmatig te scheren kun je beter wachten tot tot je weer thuis komt. We scheren ons allemaal om verschillende redenen, of dat nu voor de esthetiek of voor het comfort is, maar als we buiten zijn, is scheren voor het grootste deel een klus die niet echt in onze dagelijkse routine past. In plaats daarvan stellen we voor om je haar te laten groeien totdat je weer thuis bent. Scheerschuim is niet goed voor het milieu, dus we willen het echt niet gebruiken als we buiten zijn. Kortom; Ben je een verfend wandelaar en ga je voor langere tijd de wandelpaden op, laat je haar dan maar gewoon staan! 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *